Wszyscy kojarzą, że jak jest coś bezglutenowego, to będzie oznaczało, że jest niedobre, suche… po prostu niejadalne. Też często trafiam na niesmaczne jedzenie bez pszenicy, a naleśniki czy gofry, to rzadko kiedy się nie łamią. Na szczęście ostatnio udało mi się zrobić orkiszowe pancakes, które nie dość, że są pyszne, to jeszcze elastyczne 🙂
SKŁADNIKI
SPOSÓB WYKONANIA
1. Wszystkie składniki razem mieszamy tak, żeby powstała jednolita masa.
2. Na suchej patelni, smażymy małe okrągłe placuszki. Kiedy spód się zarumieni, to obracamy na drugą stronę i znów chwilę smażymy.
3. Można podawać z dowolnymi dodatkami (np. syrop klonowy, owoce czy dżem).
30 komentarzy
Wyglądają smakowicie 🙂
Wyglądają bosko <3 muszę wypróbować przepis
Świętnie się prezentują, muszę wypróbować Twój przepis:)
bardzo chętnie wypróbuję ten przepis 🙂
Ostatnio mój kolega przyniósł do szkoły, świetne są! 😉
Bede musiała wypróbować ten przepis, bo wyglądają naprawdę przepysznie, wiec pewnie musza i tak samo smakować!
Pancakeksy panceksami, ale mnie zaintrygował kolor jaki masz na paznokciach! Co to za kolorek gości?
Chciałabym umieć tak gotować. Naleśniki wychodzą mi najgorzej… :/
zapraszam do siebie KLIK
oo przepis jest świetny! muszę go wypróbować 🙂
http://nouw.com/maajlena/czasem-trzeba-uslyszec-cisze-30026976
Pudrowy róż, ale to tyle ile mogę powiedzieć, ponieważ nie mam pojęcia jakiej firmy jest lakier :/
Rajuniu, muszę je spróbować! 😀 Kochana, chętnie dodaję Twojego bloga do obserwowanych i zostaję na dłużej. Zapraszam również do mnie, miłego piątku. Buziaki! 😉
Ale bym zjadła, ojj!
Zapisuje sobie! ♥
smakowicie wygladaja<3
http://www.exality.pl/
gosh, this Looks so tatsy 😀
I love pancakes so much – thank you for this recipe, definetly have to try it.
with love your AMELY ROSE
Wyglądają mega pysznie !
Wyglądają mega apetycznie, a uwielbiam takie rzeczy!
Może się skuszę skorzystać z Twojego przepisu 😉
http://livetourevel.blogspot.com/2017/05/moj-tydzien-w-grecji.html
Kompletnie nie ogarniam tej mody na bezglutenowość. Nawet gdzieś w sklepie trafiłam na pasującą do mojego zdania koszulkę z dużym słowem "BEZ" i obok niego wymienionymi: cukru, glutenu, sensu. W każdym razie pankejki – z glutenem, czy bez – są pyyycha 🙂
Zapraszam do siebie: KLIK! 🙂
Wyglądają przesmacznie.
Super, naprawdę. 🙂 Lubię ciekawe przepisy. Jednak nie rozumiem trochę tego, że większość osób uwzięła się na ten gluten. Nie wszyscy mają nietolerancję glutenu, czyli celiakię. Z chęcią wypróbuję te naleśniki! Warto, skoro są pyszne.
mój blog 🙂
Dokładnie! Ścisłą dietę bezglutenową muszą stosować osoby chore na celiakię.
Uwielbiam pancakes, bardzo długo ich już nie jadłam więc chętnie zrobię. Ja nie zwracam uwagi na gluten i na szczęście mogę jeść to co chcę 🙂
m-artyna.blogspot.com-KLIK!
Osobiście nie czuję się dobrze po dużej ilości pszenicy, więc jak mogę, staram się ją zamieniać na inne mąki. Nie z powodu mody, po prostu wolę się lepiej czuć. Nie robi to dla mnie problemu. Nie wykluczam całkowicie z mojego jadłospisu, ale ograniczam.
Akurat przy tych naleśnikach, nie czuć różnicy przy orkiszowej mące :))
Jak apetycznie wygląda ♥
Sliczne zdjecia, a placki – palce lizać! Chętnie bym sporobowala. Post bardzo przydatny szczególnie dla osob nie tolerujacych glutenu – niczym Anna Lewandowska, haha! 🙂
clofl.blogspot.com
Wyglądają pysznie i na pewno takie są! Ja uwielbiam różnego rodzaju pankejki, naleśniki, gofry, placuszki byleby były na słodko 🙂 świetny przepis i na pewno go wypróbuję 🙂 i cieszę się, że zdjęcie z Disneylandu Ci się podobało 😀
pozdrawiam cieplutko myszko :*
Wyglądają smakowicie! Muszę spróbować tego przepisu 🙂
Mam nadzieję, że wpadniesz również do mnie!
spiked-soul.blogspot.com
Elwira Charmuszko
O jacie jak to super pysznie wygląda! 😮 Widziałyśmy już jakieś z tych zdjęć na instagramie chyba ^^ Supi! Buziaki kochana ;*
Dziękuję! 😀
Zdjęcie jest suuuper, naprawdę jeszcze raz dziękuję i również pozdrawiam! ♥
Orkisz to odmiana PSZENICY! Takze jednak to sa GLUTENOWE placuszki.
i jesli dodamy jakas inna bezglutenowa make na 100% nie beda takie genialne